MeetUp

meetup

MeetUp is het wereld´s grootste netwerk van lokale groepen. Met MeetUp heb je de mogelijkheid om heel gemakkelijk een lokale groep te organiseren of een van de duizend andere groepen te vinden.

Er komen elke dag meer dan 9000 groepen bij elkaar om meetings te organiseren. Momenteel zijn er 14,08 miljoen leden wereldwijd  en 131.119 MeetUp groepen. MeetUp wordt in 196 landen vertegenwoordigd en er worden maandelijks 390.092 MeetUps georganiseerd.

Doelgroep

MeetUp is voor iedereen die interesse erin heeft om een bijeenkomst te organiseren of bij te wonen. Hierbij kan je denken aan allerlei verschillende soorten bijeenkomsten, of het nou meetings zijn om gezamenlijk te gaan wandelen of een meeting is om de nieuwste trends binnen Marketing te bespreken. Middels MeetUp heb ik de SocialMediaCLub Breda leren kennen en sindsdien de site in de gaten gehouden.

MeetUp is naast een virtuele meeting point ook een reëel bijeenkomst omdat de doelstelling niet alleen is om groepen op internet te volgen maar ook actief interesse te tonen om de groep in het echt ook te ontmoeten.

Het is een platform die je een eerste contactmogelijkheid biedt met geïnteresseerden van een bepaald onderwerp. Als we het hebben over personal branding zal dit een stapje verder gaan dan bij de ‘gewone’ Social Media netwerken. Je stelt jezelf via je MeetUp profiel voor. Bij een ontmoeting moet je echter ook representatief jouw virtueel profiel kunnen bevestigen, anders kom je heel onprofessioneel over. Dit is vooral dan belangrijk als je serieuze contacten wilt leggen.

Vooral kleinere bedrijven kunnen van MeetUp profiteren. Jij kunt je naamsbekendheid vergroten en je imago versterken/ verbeteren door het organiseren van een bijeenkomst of evenement.

http://www.meetup.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s