Flickr

 

Flickr

Flickr is een mediaplatform voor afbeeldingen en video´s. Wil je lid worden moet je een account bij Yahoo aanmaken om vervolgens een Flickr profiel aan te kunnen maken.

Het gebruik van Flickr is gratis en gebruikers kunnen rond 100 MB data per maand uploaden.

Zakelijke klanten kunnen de database voor afbeeldingen effectief inzetten door de afbeeldingen publiek te maken voor enkele of alle leden. Gebruikers kunnen voor afbeeldingen vervolgens een reactie achterlaten.

Foto´s raken mensen op een andere manier dan alleen maar tekst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat elke dag 3 miljoen foto´s en video geüpload worden op Flickr. Deze social media platform is dan rendabel voor bedrijven als zij beschikken over een emotioneel productportfolio – producten aan die de consument bepaalde emoties kan linken. Ook moet het bedrijf natuurlijk over voldoende interessante foto´s beschikken.

Flickr kan gebruikt worden om de aantrekkelijkheid van producten optisch te representeren. Daarnaast kan een bedrijf middels foto´s en video´s de onderneming presenteren om een bepaald imago na te streven maar ook om potentiele klanten met informatie te voorzien.

De afbeeldingen die op Flickr geüpload worden kunnen ook bijdragen aan een betere vindbaarheid in Google. Echter is hierbij van belang dat de foto´s goeie benamingen krijgen. Dit omdat Google geen Foto´s kan lezen en alleen tekst, dus bijvoorbeeld een foto omschrijving indexeerbaar is door Google.

http://www.marketingfacts.nl/berichten/20080305_de_feiten_en_cijfers_over_fotosite_flickr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s