Youtube

YouTube is de grootste videoplatform en videozoekmachine in het WorldWideWeb. Dit maakt Youtube als reclamemiddel aantrekkelijk voor bedrijven en worden de klanten enkele voordelen gebode. Door het uploaden van een filmpje kan een bedrijf zich of haar producten op een interessante en  efficiënte manier promoten. En dit op een goedkope manier ook.

Uit onderzoek is gebleken datyoutube bedrijven middels videoadvertising rond 20% meer traffic naar hun websites kunnen genereren.

Welke reclame mogelijkheden zijn er nou precies?

Sponsored Video´s

Middels Youtube kan de zakelijke gebruiker door video advertenties de nauwkeurigheid van AdWords verbinden met de mogelijkheden van Youtube. Deze videoadvertenties worden sponsored video´s genoemd.

Voor het maken van dit soort advertenties moet het bedrijf beschikken over een Youtube account en een AdWords account. Om een nieuwe Content-campagne te starten in AdWords kan via de Display Ad Builder een nieuwe advertenties in elkaar gezet worden.

Naast een video kan er ook een advertentietekst opgemaakt worden. De targeting hiervan gaat via keywordlijsten die regelmatig geoptimaliseerd kunnen worden.

AdWords reclame in Youtube

Als gebruiker von AdWords hebben bedrijven de mogelijkheid om advertenties via het AdWords systeem naar Youtube te laten linken. Integenstelling tot de Sponsored video´s gaat het hierbij om reclame voor website´s en niet voor Youtube video´s. De advertenties zijn beschikbaar in de formaten tekst-, image- en In-Video-Ad.

Youtube affiliate programma

Het Youtube affiliate programma biedt de user een aantal mogelijkheden en voordelen bij het gebruik van Youtube. Zo kan de user via Google AdSense medeverdienden aan de in video´s toegevoegde advertenties.

Youtube Brand Channels

Naast de gewone Youtube-channels bestaan de Youtube Brand Channels die over aanvullende features beschikken.

Om in aanmerking te komen voor een Brand Channel is een minimum aan reclamebudget vereist dat een bedrijf aan reclame wilt investeren. Het bedrag dat in Youtube binnen 3 maanden geïnvesteerd moet gaan worden is 25000EUR tot 50000EUR. Deze Brand Channels zijn dus geschikt voor grote bedrijven met een hoger budget.

http://www.youtube.de

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s